Bagetky se smaženým lilkem
Fotogalerie:

Bagetky se smaženým lilkem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Proč se patlat s nějakými složitými specialitami, když i úplně obyčejné a jednoduché recepty mohou být vynikající. Stačí jen trochu popřemýšlet, a dobrota je na stole.
Lenka Hodková, Praha 5 – Košíře

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • jogurt
  • voda
  • 2 lilek
  • 60 ml olej olivový
  • semínka dýňová
  • smetana zakysaná
  • 1 droždí
  • 400 g mouka hladká
  • semínka slunečnicová
  • koření provensálské

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zaděláme těsto a necháme ho kynout. Asi v polovině doby kynutí do těsta přidáme bylinky, nakrájený česnek a semínka.
  2. krok2 Po vykynutí vytvoříme dvě dlouhé bagety, potřeme je olejem, posypeme solí, kmínem a sezamem. Na plechu vylo­ženém pečicím papírem je necháme ještě chvíli kynout a upečeme je v troubě.
  3. krok3
    Lilek neloupeme, nakrájíme ho na 1 cm silná kolečka, která rozložíme na plech a posolíme. Necháme je asi 30 minut stát, pak kolečka osušíme (nejlépe starou lněnou utěrkou). Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na oleji. Klademe na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný olej. Podáváme s bagetou a se zakysanou smetanou rozmíchanou s jogurtem a utřeným česnekem (česneku dle chuti).

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)


Zpět na článek: Bagetky se smaženým lilkem
Zpět na článek: Bagetky se smaženým lilkem
Zpět na článek: Bagetky se smaženým lilkem
Zpět na článek: Bagetky se smaženým lilkem
Tisknout