Jídlo je chutné a příprava jednoduchá.
Rudolf Novák, Milevsko
Ingredience
- 500 g zelí
- 500 g brambory vařené
- 100 g slanina anglická
- 1 cibule
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžička kmín
- na vymazání olej
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Hlávkové zelí nakrouháme, posolíme , přidáme kmín a asi 15 min dusíme. Cibuli nakrájíme a osmahneme.
-
Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor a posolíme, opepříme a dáme vrstvu zelí, které posypeme osmaženou cibulí, a tak pokračujeme, až skončíme bramborami.
-
Na brambory nasypeme osmaženou, na malé kostičky nakrájenou slaninu. Brambory při pečení trochu podlijeme vodou. Dáme zapéci do trouby na 45 minut.