Těstoviny s dýňovou omáčkou
Fotogalerie:

Těstoviny s dýňovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klára Macurková, Liberec

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido
  • 2 menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 60  g másla
  • 100  ml bílého vína
  • 200  ml zeleninového vývaru
  • 500  g těstovin
  • 200  ml smetany
  • 6 lžic parmazánu+ na ozdobu
  • podle chuti petržel a tymián
  • na ozdobu piniové oříšky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky.

  2. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo a 10 minut na mírném ohni orestujeme cibuli. Přidáme na 5 minut česnek, poté dýni a vše společně opečeme dozlatova.

  3. Přilijeme víno a vývar. Vše dusíme doměkka a občas promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.

  4. Měkkou dýni rozmělníme šťouchadlem na brambory, nevadí, když zůstanou kousky. Vlijeme smetanu a směs necháme projít varem.

  5. Nakonec vmícháme parmazán s bylinkami a vzniklou omáčkou zalijeme těstoviny. Před podáváním ozdobíme oříšky a špetkou parmazánu.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)


Zpět na článek: Těstoviny s dýňovou omáčkou
Tisknout