Bažant s jeřabinami
Fotogalerie:

Bažant s jeřabinami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 bažant
  • 80  g slaniny
  • 1 velká cibule
  • cukr, sůl
  • 4 hřebíčky
  • 5 kuliček černého pepře
  • tymián
  • špetka zázvoru
  • 200  ml bílého vína
  • kompotované jeřabiny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěného bažanta rozdělíme na čtvrtky a protkneme slaninou.

  2. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, rozškvaříme, zpěníme na ní cibuli a vložíme připravené čtvrtky.

  3. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Podléváme vypečenou šťávou.

  4. Pokličku odstraníme, vyndáme porce bažanta, koření a přimícháme jeřabiny.

  5. Krátce podusíme, vrátíme porce bažanta a dochutíme cukrem se solí. Podáváme s bramborovými plackami.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)


Zpět na článek: Bažant s jeřabinami
Tisknout