Božena Kolářová, Pouště
Ingredience
- 1 bažant
- 80 g slaniny
- 1 velká cibule
- cukr, sůl
- 4 hřebíčky
- 5 kuliček černého pepře
- tymián
- špetka zázvoru
- 200 ml bílého vína
- kompotované jeřabiny
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
Očištěného bažanta rozdělíme na čtvrtky a protkneme slaninou.
-
Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, rozškvaříme, zpěníme na ní cibuli a vložíme připravené čtvrtky.
-
Osolíme, přidáme koření, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Podléváme vypečenou šťávou.
-
Pokličku odstraníme, vyndáme porce bažanta, koření a přimícháme jeřabiny.
-
Krátce podusíme, vrátíme porce bažanta a dochutíme cukrem se solí. Podáváme s bramborovými plackami.