Sýrové pečivo se slunečnicí
Fotogalerie:

Sýrové pečivo se slunečnicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • 310–320  ml vody
  • 1 lžička cukru krupice
  • 15  g čerstvého droždí
  • 80  g žitné chlebové mouky
  • 120  g pšeničné chlebové mouky
  • 300  g hladké mouky
  • 70  g tvrdého sýra (strouhaný)
  • 30  g slunečnicových semínek
  • 30  g oleje
  • 2 lžičky soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí.

  2. Hned nato navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 1 hodinu nakynout.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl, propracujeme a rozválíme na kruh o výšce asi 2–2,5 cm a průměru kolem 25 cm. Stěrkou nebo nožem kruh rozkrájíme na 10–12 výsečí, uložíme je na plech s fólií a necháme nakynout.

  4. Pak pečivo postříkáme vodou z rozprašovače nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme přibližně 25–30 minut při 200 °C.

Tip redakce

Pokud chceš chleba skladovat, nejlépe uděláš, když čerstvý, ale vychladlý bochník ihned zamrazíš.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Tisknout