Houbový závin
Fotogalerie:

Houbový závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Červenková, Praha

Ingredience

  • 1 lžička oleje
  • 1 malá cibulka
  • asi 5 větších čerstvých hub
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • špetka tymiánu a soli
  • 150 g grana padano, gran moravia nebo parmazánu
  • 50 g žitné mouky
  • 50 g pšeničné hladké mouky
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička kypřicího prášku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji usmažíme cibulku, přisypeme houby a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme vejce, mícháme, ochutíme rozdrceným česnekem, solí a tymiánem. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Necháme vychladnout.

  2. Obě mouky smícháme, přidáme jogurt, kypřicí prášek a sůl. Vmícháme tolik vody, aby vzniklo nelepivé těsto. To vyválíme a poklademe houbovou směsí a zavineme. Okraje pořádně stiskneme. Můžeme potřít vajíčkem a posypat sezamovým semínkem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)


Zpět na článek: Houbový závin
Tisknout