Pečený čaj z letního ovoce
Fotogalerie:

Pečený čaj z letního ovoce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 1 kg rybízu
  • MIX LETNÍHO OVOCE (1 KG):
  • maliny
  • ostružiny
  • jahody
  • borůvky
  • hrušky
  • švestky
  • 750 g cukru krupice
  • 1–2 lžičky skořice
  • 4 badyány
  • 5 hřebíčků
  • 2 citrony
  • asi 200 ml rumu

Doba přípravy

Počet porcí

6 skleniček

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nachystáme si hlubší pekáč. Větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce a zasypeme cukrem. Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme.

  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180–200 °C asi 30 minut. Během pečení přibližně dvakrát promícháme.

  3. Hned po upečení přidáme rum, rychle propracujeme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.

  4. Do hrnečku dáme 1–2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na dně hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Tisknout