Kuře z jedné pánve
Fotogalerie:

Kuře z jedné pánve

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Mileny Olivové z Rožnova pod Radhoštěm

Ingredience

  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • podle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g oravské slaniny
  • 3 šalotky
  • 250 g malých hnědých žampionů
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na menší porce, osolíme ho, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Opečeme ho na oleji ze všech stran, pak ho vyjmeme a ponecháme stranou. Na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně pokrájenou šalotku a na polovinu nakrájené žampiony.

  3. Vše lehce poprášíme hladkou moukou a zalijeme drůbežím vývarem.

  4. Přidáme maso, zaklopíme a dusíme za občasného míchání asi 20 minut.

  5. Ke konci vmícháme hrášek a nadrobno nasekanou petrželku.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)


Zpět na článek: Kuře z jedné pánve
Tisknout