Pálivá směs na toasty
Fotogalerie:

Pálivá směs na toasty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 100 ml olivového oleje
  • 2 cibule (bílá a červená)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 3 zelené papriky
  • 1 menší lilek
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší pórek
  • 3 rajčata
  • trocha soli
  • 3 lžíce drcených sušených hub
  • bylinkové koření
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře čtyř druhů
  • 2 kajenské pepře (pálivá paprička)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme semen (dýně, papriky a kajenský pepř) a pokrájíme na malé kousky.

  2. V hluboké pánvi osmahneme na oleji najemno pokrájenou cibuli s česnekem, postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí. Osolíme, dochutíme houbami, kořením, mletým pepřem a nadrobno pokrájenými papričkami kajenského pepře a necháme dělat asi 1–1,5 hodiny. Část doby dusíme pod pokličkou a poslední asi půlhodinu necháme již odklopené, aby se odpařila téměř všechna voda a směs pěkně zhoustla.

  3. Hotové plníme do čistých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 90 °C. Necháme vychladnout.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Tisknout