Ovocná extáze
Fotogalerie:

Ovocná extáze

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Markéty Prchalové z Prahy

Ingredience

  • 1 kg směsi drobného letního ovoce (černý a bílý rybíz, maliny, ostružiny, borůvky, jahody, nakrájené meru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 sáček želírfixu 2 v 1
  • 500 g cukru krystalu
  • 1 lžíce brandy

Doba přípravy

Počet porcí

6-8 skleniček

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ovoce promícháme a větší kousky podle potřeby překrájíme. Jednu čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu, zakapeme šťávou z citronu a rozmačkáme.

  2. Přidáme sáček želírfixu 2 v 1 rozmíchaného se dvěma lžícemi cukru, promícháme, uvedeme do varu, přidáme zbytek ovoce a cukr.

  3. S měs povaříme asi 4–5 minut, vmícháme lžíci brandy, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme nebo na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)


Zpět na článek: Ovocná extáze
Tisknout