Kuřecí BBQ křidélka
Fotogalerie:

Kuřecí BBQ křidélka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Drůbeží masíčko

Podle receptu Kristýny Figetové z Valašského Meziříčí

Ingredience

  • 16 kuřecích křidélek
  • dle potřeby sůl
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • dle chuti rozmarýn a tymián
  • 1 lžička tabasca
  • DIP:
  • 1 stroužek česneku
  • dle potřeby sůl a petrželová nať
  • 100 ml jogurtu
  • 100 ml kysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí křídla očistíme, omyjeme, vložíme do mísy a osolíme. V menší misce rozmícháme ingredience na marinádu – kečup, olej, sójovou omáčku, med, citronovou šťávu a utřený česnek.

  2. krok2

    Dochutíme čerstvými bylinkami. Pro pikantnější chuť přidáme trochu tabasca. Marinádu vlijeme na maso a pečlivě promícháme.

  3. Přikryjeme a necháme v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc. Grilujeme na středně ozpáleném grilu alespoň 30 minut, křidélka průběžně obracíme.

  4. Na dip utřeme stroužek česneku se solí a přidáme k jogurtu a smetaně. Nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželovou nať.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)


Zpět na článek: Kuřecí BBQ křidélka
Zpět na článek: Kuřecí BBQ křidélka
Zpět na článek: Kuřecí BBQ křidélka
Tisknout