Jehněčí korunka
Fotogalerie:

Jehněčí korunka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 a 1/2 jehněčích žebírek
  • 150 g špeku
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 2 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst sušených hub
  • 150 ml houbového vývaru
  • 1 lžíce hotové jíšky
  • trocha citronové šťávy
  • 400 g brambor
  • 3 kuličky pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 nakládané žampiony

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Do hřbetu vložíme špek, zatočíme a svážeme. Osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Do pekáče dáme nakrájenou mrkev, šalotku a česnek.

  2. Pečeme 20 minut při 180 °C. Houby namočíme a uvaříme s pepřem a bobkovým listem. Pak je přidáme i s vývarem do pekáčku, zahustíme jíškou a ještě povaříme. Ochutíme citronovou šťávou.

  3. Upečené jehněčí žebro nandáme na mísu, polijeme vypečenou šťávou, přidáme uvařené brambory a žampiony.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Tisknout