Uzené maso schované v balíčku
Fotogalerie:

Uzené maso schované v balíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Martina Havláta z Kralup nad Vltavou

Ingredience

  • 500 g uzené krkovice bez kosti
  • podle chuti sůl, pepř a mletý kmín
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sezamu

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vody a po vychladnutí ho naporcujeme na 8 plátků.

  2. Na pánvi rozustíme máslo a zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné plátky žampionů, překrájený špenát, špetku pepře, mletého kmínu a trochu soli. Promícháme a krátce podusíme. Přebytečnou tekutinu odpaříme, směs dochutíme česnekem utřeným se solí a necháme vychladnout.

  3. Listové těsto rozválíme na plát, který rozdělíme na 8 dílů. Na každý rozetřeme část studené náplně, navrch položíme plátek uzeného, okraje těsta přehneme a přitiskneme.

  4. Vzniklé balíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)


Zpět na článek: Uzené maso schované v balíčku
Tisknout