Šárka Fridrichová, Most
Ingredience
- 150 g mrkve
- 150 g eidamu v celku
- 50 g tatarské omáčky
- 5 cherry rajčátek
- 10 černých oliv bez pecek
- 10 plátků čerstvé veky
- 10 plátků drůbeží šunky
- 10 plátků eidamu
- na ozdobu čerstvé bylinky (např. řeřicha)
Doba přípravy
Počet porcí
10
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
Mrkve oškrábeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Sýr rovněž najemno nastrouháme, smícháme v míse s nastrouhanou mrkví a tatarskou omáčkou a dobře promícháme.
-
Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Olivy necháme okapat a poté je rozpůlíme. Plátky veky potřeme připravenou mrkvovou pomazánkou, ozdobíme plátkem drůbeží šunky, plátkem tvrdého sýra, půlkou cherry rajčátka, půlkou černé olivy a čerstvými bylinkami, např. řeřichou, pažitkou nebo jarní cibulkou.