Chlebíčky s mrkvovou pěnou a olivami
Fotogalerie:

Chlebíčky s mrkvovou pěnou a olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šárka Fridrichová, Most

Ingredience

  • 150 g mrkve
  • 150 g eidamu v celku
  • 50 g tatarské omáčky
  • 5 cherry rajčátek
  • 10 černých oliv bez pecek
  • 10 plátků čerstvé veky
  • 10 plátků drůbeží šunky
  • 10 plátků eidamu
  • na ozdobu čerstvé bylinky (např. řeřicha)

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkve oškrábeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Sýr rovněž najemno nastrouháme, smícháme v míse s nastrouhanou mrkví a tatarskou omáčkou a dobře promícháme.

  2. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Olivy necháme okapat a poté je rozpůlíme. Plátky veky potřeme připravenou mrkvovou pomazánkou, ozdobíme plátkem drůbeží šunky, plátkem tvrdého sýra, půlkou cherry rajčátka, půlkou černé olivy a čerstvými bylinkami, např. řeřichou, pažitkou nebo jarní cibulkou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Tisknout