Vlašimský řízek
Fotogalerie:

Vlašimský řízek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 g vepřového boku
  • 1 rohlík
  • 1 cibule
  • 50 g eidamu
  • 40 g slaniny
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • podle chuti sůl a pepř
  • 50 ml mléka
  • podle potřeby strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bok opláchneme, nakrájíme na kostky a spolu se starším rohlíkem umeleme. Přidáme cibuli, sýr a slaninu nakrájenou na kostičky, vejce a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, zalijeme horkým mlékem, promícháme a necháme odležet. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou, rozdělíme na poloviny a vytvoříme kuličky.

  2. Na prkénku posypaném strouhankou zformujeme dva řízky, které pomalu smažíme v mírně rozehřátém oleji dozlatova.


Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)


Zpět na článek: Vlašimský řízek
Tisknout