Bramborové placky s avokádovou pomazánkou
Fotogalerie:

Bramborové placky s avokádovou pomazánkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pomazánku můžeme připravit s jogurtem místo másla a dochutit ji prolisovaným česnekem.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 100 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • sůl a pepř podle potřeby
  • 1 avokádo
  • 3 vejce natvrdo
  • 30 g másla
  • 1 snítka kopru
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, promačkáme šťouchadlem a přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl a pepř.

  2. Avokádo oloupeme, rozmačkáme ho vidličkou na kaši a přimícháme na kostičky pokrájená uvařená vajíčka. Přidáme máslo, sůl, pepř a snítku kopru. Vše pečlivě propracujeme.

  3. Z bramborové směsi namočenýma rukama tvarujeme placky, které osmahneme v mikrovlnné troubě na crispu potřeném olejem (popř. na teflonové pánvi).

  4. Hotové placky spojíme avokádovou pomazánkou a podáváme.

Tip redakce

Když placičky připravujeme na pánvi, je dobré ji potřít tenkou vrstvou oleje. Zabráníme tak přichycení placek a při otáčení se neroztrhají.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)


Zpět na článek: Bramborové placky s avokádovou pomazánkou
Tisknout