Pomazánku můžeme připravit s jogurtem místo másla a dochutit ji prolisovaným česnekem.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 500 g brambor
- 100 g celozrnné mouky
- 1 vejce
- sůl a pepř podle potřeby
- 1 avokádo
- 3 vejce natvrdo
- 30 g másla
- 1 snítka kopru
- podle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, promačkáme šťouchadlem a přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl a pepř.
-
Avokádo oloupeme, rozmačkáme ho vidličkou na kaši a přimícháme na kostičky pokrájená uvařená vajíčka. Přidáme máslo, sůl, pepř a snítku kopru. Vše pečlivě propracujeme.
-
Z bramborové směsi namočenýma rukama tvarujeme placky, které osmahneme v mikrovlnné troubě na crispu potřeném olejem (popř. na teflonové pánvi).
-
Hotové placky spojíme avokádovou pomazánkou a podáváme.
Tip redakce
Když placičky připravujeme na pánvi, je dobré ji potřít tenkou vrstvou oleje. Zabráníme tak přichycení placek a při otáčení se neroztrhají.