Těstovinový nákyp
Fotogalerie:

Těstovinový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Ingredience

  • podle potřeby mořská sůl
  • 1 balení nudlí nebo jiných těstovin
  • 500 g pórku
  • 2 cibule
  • 300 g točeného salámu
  • 2 lžíce másla
  • dle chuti mletý bílý pepř
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • na vymazání formy tuk
  • 500 ml mléka
  • 4 vejce
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

8-12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do vařící osolené vody vsypeme nudle a 12 minut povaříme. Scedíme a propláchneme vlažnou vodou. Mezitím nakrájíme pórek na silnější plátky, které 3 minuty povaříme a následně ochladíme ve studené vodě. Dále oloupeme a nadrobno nakrájíme cibule a salám.

  2. Na pánvi s rozehřátým máslem opečeme cibuli s uzeninou. Dochutíme solí a pepřem. Kukuřici slijeme a necháme okapat.

  3. Remoskovou nebo jinou kulatou formu vymažeme tukem a klademe do ní po vrstvách nudle, pórek, cibuli se salámem a kukuřici. V mléce rozmícháme vejce, dochutíme pepřem, mořskou solí, muškátovým oříškem a přelijeme nákyp. Závěrem povrch posypeme nahrubo strouhaným sýrem. V remosce pečeme asi 15 minut, v troubě přibližně 45 minut.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)


Zpět na článek: Těstovinový nákyp
Tisknout