Smetanová pochoutka
Fotogalerie:

Smetanová pochoutka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným sýrem.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 450 g krůtích prsou nebo vykostěného krůtího stehna
  • 1 lžíce solamylu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g žampionů
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti mletý černý pepř
  • 1,5 lžičky sušeného oregana
  • 1 šlehačka
  • 15 černých oliv
  • 300 g těstovin

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty nasypeme do misky, přidáme solamyl a pečlivě promícháme.

  2. V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmažíme krůtí maso. Pak je za občasného podlití horkou vodou dusíme doměkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony, sůl, mletý černý pepř, oregano a ještě asi 10 minut vaříme na mírném ohni. Nakonec přilijeme šlehačku, přidáme na kolečka nakrájené černé olivy a za častého míchání necháme omáčku zhoustnout.

  3. Během přípravy masa si v osolené vodě uvaříme libovolné těstoviny. Pak je slijeme a přidáme
    na pánev k hotovému masu, zahřejeme a promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Tisknout