Rajčata plněná těstovinovou rýží
Fotogalerie:

Rajčata plněná těstovinovou rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a pak se jen zapečou.

Markéta Bohuslavová, Nové Město nad Metují

Ingredience

  • 6-8 masitých vyzrálých rajčat
  • 150 g těstovinové rýže
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • 100 g mozzarelly
  • 2 hrsti baby špenátu
  • dle potřeby sůl a pepř
  • na zakápnutí olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rajčata důkladně omyjeme, seřízneme špičky a opatrně vydlabeme vnitřky. Odříznuté špičky nadrobno pokrájíme.

  2. Těstovinovou rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě. Pak ji slijeme, propláchneme teplou vodou a vložíme do mísy. Přidáme bazalkové pesto, 2/3 mozzarelly pokrájené na drobné kostičky, rozmixované lístky baby špenátu, sůl, pepř a vše promícháme.

  3. Vydlabaná rajčata plníme připravenou směsí, navch položíme zbytek mozzarelly, zakápneme
    olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme asi 20–30 minut při teplotě 190 ºC.

Tip redakce

Jakmile bazalku rozsekáš nebo rozemneš v hmoždíři na pesto, začne šednout a ztrácet svou
zelenou svěžest. Proto se doporučuje servírovat ji ihned.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)


Zpět na článek: Rajčata plněná těstovinovou rýží
Zpět na článek: Rajčata plněná těstovinovou rýží
Tisknout