Chřestový quiche
Fotogalerie:

Chřestový quiche

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína Kunová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 2 lžíce mléka
  • Náplň:
  • 200 g nastrouhaného eidamu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 10 chřestových stonků
  • 6 cherry rajčátek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku na vále smícháme s vejcem, solí a máslem. K usnadnění přípravy těsta použijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  2. Připravíme si vymazanou formu na pečení, těsto na pomoučené ploše rozválíme na 0,5 cm silný plát, který vyložíme do formy a dno propícháme vidličkou. Těsto i s formou dáme asi na
    40 minut do mrazáku.

  3. Poté z pečicího papíru vystřihneme kolo o pár centimetrů větší, než je koláč, a těsto jím přikryjeme. Na papír nasypeme suchý hrách a formu s koláčem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud koláč nezačne po stranách zlátnout. Pak koláč vyndáme a odstraníme papír s hrachem.

  4. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, majonézou, solí, pepřem a utřeným česnekem.

  5. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus. Na závěr koláč dozdobíme cherry rajčátky a chřestem (bude lepší, pokud ho předem spaříme). Pečeme zhruba 15–20 minut.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Tisknout