Špíz z bramborových knedlíků
Fotogalerie:

Špíz z bramborových knedlíků

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 1 větší klobása
  • 1 červená cibule
  • 2–3 barevné papriky (červená, zelená, žlutá)
  • 100 g slaniny
  • 18 plátků bramborových knedlíků
  • podle potřeby oleje
  • podle chuti sůl a papř
  • 1/2 sklenice kyselého zelí
  • 1 větší rajče

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásu, cibuli, papriky a slaninu nakrájíme na plátky. Knedlíky napichujeme na jehly a prokládáme je nakrájenou klobásou, paprikou, slaninou a cibulí. Takto připravený špíz potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  2. Na dno zapékací misky rozprotřeme kyselé zelí, přidáme nakrájené rajče a suroviny, které se nám nevešly na jehlu. Na tento základ položíme špízy a zapečeme při 200-210 °C. Opékáme rychle, aby se knedlíky opekly, ale nevysušily. Pokud je potřeba, lehce podlijeme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Špíz z bramborových knedlíků
Tisknout