Krůtí karbanátky s bylinkami
Fotogalerie:

Krůtí karbanátky s bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena Sobotková, Rokycany

Ingredience

  • 600 g krůtích prsou
  • ze 2-3 starších rohlíků strouhanka
  • 1 vejce
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 lžíce sušených rajčat nakládaných v oleji
  • podle chuti sůl a pepř
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso umeleme, přidáme strouhanku, vejce, najemno pokrájenou jarní cibulku a nadrobno nasekané bylinky (petrželka, kerblík, pažitka apod.).

  2. Rajčata nakládaná v oleji necháme okapat a nakrájíme je na malé kousky. Vmícháme je do masové směsi a vše ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.


  3. Mokrýma rukama tvoříme ze směsi placičky, které smažíme v oleji z obou stran. Podáváme se šťouchanými brambory.

Tip redakce

V mnoha řeznictvích se prodává krůtí maso už namleté, takže si ušetříš práci.

Aby maso nebylo suché, přidej trochu oleje z rajčat.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Krůtí karbanátky s bylinkami
Tisknout