Perníkové kraslice
Fotogalerie:

Perníkové kraslice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zase trochu jiný recept na perníčky.


Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Bílková poleva:
  • 220 g cukru moučky
  • 1 bílek
  • trocha solamylu
  • trocha citronové šťávy
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne odpočinout. Pak je znovu propracujeme, vtlačíme na vymazaný plech a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Ještě teplé vykrajujeme tvořítkem.

  2. Přípravíme si polevu: dvakrát prosetý cukr spojíme s bílkem a citronovou šťávou. Přidáme trochu solamylu a třeme do zhoustnutí. Perníky potřeme polevou a ozdobíme rozehřátou  čokoládou.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Perníkové kraslice
Tisknout