Holandský  řízek
Fotogalerie:

Holandský řízek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

K salátu nemusí být jen kapr.

Michal Veselý, Rašovice

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 150 g nastrouhaného eidamu
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 4 lžíce strouhanky
  • 200 ml mléka
  • trocha soli, pepře a sladká paprika
  • 2  vejce
  • na obalení hladká mouka a strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. K mletému masu přidáme sýr, hrubou mouku, strouhanku, mléko, 1 vejce, sůl a všechno koření. Promícháme a ještě prohněteme rukama. 

  2. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, vejci, strouhance. Zvolna na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. 

Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Tisknout