Lehký jablečný koláč
Fotogalerie:

Lehký jablečný koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je jednodušší než klasický štrúdl.

Jana Musílková, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 g másla
  • 180 g třtinového cukru
  • 400 g hladké celozrnné mouky
  • 6 jablek
  • dle chuti skořice
  • dle chuti citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čtvrtinu množství másla nakrájíme na plátky, jimiž vyložíme koláčovou formu o průměru 30 cm. V míse smícháme cukr s moukou a jednu třetinu směsi nasypeme do formy. Na ni navršíme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, posypeme je skořicí a zakapeme citronovou šťávou, případně jemně pocukrujeme. Posypeme zbytkem směsi a poklademe plátky zbylého másla. 

  2. Koláč pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.   

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Tisknout