Celer v pivním těsíčku
Fotogalerie:

Celer v pivním těsíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ten, kdo si myslí, že se ze zeleniny nedá připravit chutný oběd, moc se mýlí.

Olga Černohorská, Most

Ingredience

  • 1 velký celer
  • podle potřeby sůl
  • 2 lžíce octa
  • 70 ml piva
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • špetka muškátového květu
  • na smažení olej
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 svazek pažitky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme ocet a vložíme plátky celeru. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. 

  2. krok2

    Změklá půlkolečka celeru vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme s pivem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a po lžících přidáváme mouku. Pořádně rozšleháme, těstíčko by mělo mít konzistenci hustší smetany. 

  4. Kousky celeru namáčíme v těstíčku a hned smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  5. Podáváme se šťouchanými bramborami a omáčkou, kterou jsme připravili ze zakysané smetany, soli a omyté nasekané pažitky.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)


Zpět na článek: Celer v pivním těsíčku
Zpět na článek: Celer v pivním těsíčku
Zpět na článek: Celer v pivním těsíčku
Zpět na článek: Celer v pivním těsíčku
Tisknout