Fazolová omáčka
Fotogalerie:

Fazolová omáčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • podle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 100 g paprikové slaniny
  • 500 g hovězího masa
  • podle potřeby sůl
  • trocha mleté papriky
  • 1 mražené fazolové lusky (může být i konzerva)
  • trocha hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku společně s paprikovou slaninou nakrájenou na drobné kostičky. Maso pokrájíme na kostky a osmahneme je na cibulce. Osolíme a poprášíme paprikou, dolijeme vodou a dusíme‚ dokud maso není měkké.

  2. 2. Krátce před dokončením vložíme do hrnce s masem fazolky. V případě‚ že použijeme mražené‚ budeme muset jídlo vařit o chvíli déle.

  3. 3. Nakonec zahustíme místo jíškou hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a dovaříme. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Tisknout