Námořnické maso
Fotogalerie:

Námořnické maso

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Po této lahůdce se u nás vždy zapráší.

Alena Jirková, Veselí nad Lužnicí

Ingredience

  • trocha oleje
  • 2 velké cibule
  • 500 g hovězího nebo vepřového masa
  • 4 malé rajčatové protlaky
  • 100 ml červeného vína
  • trocha soli a apepře
  • podle potřeby instantní tmavá jíška
  • 6 vajec uvařených natvrdo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Do hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Potom vložíme na kostičky nakrájené maso a osmahneme je. Přilijeme protlaky, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme.

  2. 2. Maso vaříme 45 minut. Asi 15 minut před koncem je zalijeme vínem. Nakonec zahustíme tmavou jíškou. Podáváme s houskovým knedlíkem a vejci.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)


Zpět na článek: Námořnické maso
Tisknout