Pikantní křidýlka v pepřové marinádě
Fotogalerie:

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích prsou.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg kuřecích křídel
  • podle chuti a potřeby slunečnicový olej
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře (směs bílého, černého, zeleného a růžového)
  • 1/2 lžičky sušené skořice
  • 1 lžička čerstvě mleté mořské soli
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • kousek másla obalený v mouce
  • 4 porce rýže jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme je později při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále rozkrojíme v kloubu ještě na půl.

  2. 2. V míse se 100 ml oleje rozmícháme lžičku čerstvě mletého nebo roztlučeného pepře všech druhů, lžičku sušené hořčice, 1/2 lžičky mleté mořské soli a 1/2 lžičky uzené mleté červené papriky. Naporcovaná kuřecí křídla vložíme do mísy a ručně promícháme dokonale s marinádou. Uložíme do chladna a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.

  3. 3. Na pečení použijeme větší pekáč s poklopem a ideálně s mřížkou bránící přichytávání ke dnu pekáče. Na dno vložíme odřezané kostnaté špičky kuřecích křídel, podlijeme vodou a vložíme mřížku. Na mřížku vyskládáme křídla. Pečeme zakrytá doměkka a skoro dozlatova. Na posledních 15 minut pečeme odkrytá, aby se udělala křupavá kůrčička.

  4. 4. Výpek scedíme a lehce zahustíme kouskem másla s moukou a necháme šťávu 10 minut prohřát. Podáváme s rýží.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Tisknout