Hrušková marmeláda
Fotogalerie:

Hrušková marmeláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny plné slunce.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 1 kg hrušek
  • 500 g třtinového cukru
  • asi 2 cm zázvoru
  • 2 svitky skořice
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince, vložíme do mísy a zasypeme cukrem. Takto připravené je dáme přes noc do chladu.

  2. krok2

    2. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme, z citronu vymačkáme šťávu.

  3. krok3

    3. Druhý den hrušky s cukrem rozmixujeme, dáme do hrnce se širším dnem a přidáme skořici, zázvor a šťávu z citronu. Vše zamícháme a necháme zvolna vařit do zhoustnutí, trvá to přibližně půl hodiny.

  4. 4. Potom kápneme trochu džemu na talířek a dáme na pár minut do lednice. Zjistíme tak, jaká bude jeho konzistence po zchladnutí. Pokud je potřeba, ještě chvíli povaříme.

  5. 5. Vyjmeme skořici a džem naplníme do čistých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto je necháme do vychladnutí a potom uchováme v lednici, vydrží až 4 týdny.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Tisknout