Holandské košíčky
Fotogalerie:

Holandské košíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Jahodový krém:
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 100 g cukru moučky
  • 100 g jahod nebo malin
  • 250 ml šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ingredience na těsto zpracujeme a dáme na půl hodiny do lednice. Pak těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka, která následně lehce vtlačíme do formičky. Pečeme při 200 °C zhruba 10 minut.
  2. Tvaroh smícháme s cukrem a nakrájenými jahodami. Šlehačku vyšleháme a lehce vmícháme do tvarohu. Košíčky necháme vychladnout a poté je naplníme krémem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Tisknout