Steaky s brambory a bylinkovým máslem
Fotogalerie:

Steaky s brambory a bylinkovým máslem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Za takový oběd tě budou doma nosit na rukou.

Tereza Šrámková, Brno

Ingredience

  • Bylinkové máslo:
  • 150 g másla
  • trocha citronové šťávy
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • podle chuti čerstvé bylinky - hladkolistá petrželka, rozmarýn, pažitka, tymián
  • Ostatní suroviny:
  • 800 g brambor
  • trocha hrubé soli a čerstvě mletého pepře
  • trocha sušeného tymiánu
  • del potřeby olivový olej
  • 800 g vepřové panenky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit, dáme je do misky a utřeme s citronovou šťávou pomocí vidličky dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a nasekané bylinky. Propracujeme a vytvarujeme úzký váleček, který zabalíme do potravinářské fólie. Dáme ztuhnout do ledničky aspoň na 2 hodiny. 

  2. 2. Brambory ve slupce očistíme a nakrájíme na klínky. Dáme je na plech s pečicím papírem, osolíme, posypeme tymiánem a pokapeme olivovým olejem. Dobře promícháme a pečeme při 200 °C asi hodinu, v půlce pečení obrátíme.

  3. 3. Z panenky nakrájíme silnější medailonky, které jemně naklepeme pěstí. Opečeme je na grilovací pánvi zprudka 2 až 3 minuty z každé strany. Pak je dáme na talíře a necháme pár minut odpočinout. Osolíme a opepříme. 

  4. 4. Odpočinuté steaky servírujeme s tymiánovými bramborami a bylinkovým máslem.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Tisknout