Samovo kuřátko
Fotogalerie:

Samovo kuřátko

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Opravdová mňamka pro kluky i holky.

Samuel Kardaus, Smržovka

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 100 ml slunečnicový olej
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce country koření
  • 1 lžíce koření medvědí gril
  • 1 lžíce grilovací koření
  • pálivá paprika podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme olej, směsi koření a pálivou papriku. Potom oloupeme dva stroužky česneku a rozmačkáme je do mísy s marinádou. Zamícháme. Kuřecí maso nakrájíme a naložíme do marinády. Necháme ho přes noc v lednici. 

  2. Druhý den rozehřejeme pánev a nalijeme na ni maso i s marinádou. Z obou stran opečeme. Podáváme jako svačinu s houskou nebo z výpeku připravíme omáčku a máme hlavní chod, k němuž se hodí jakákoliv příloha. 

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)


Zpět na článek: Samovo kuřátko
Tisknout