Bramboráčky s masovou směsí
Fotogalerie:

Bramboráčky s masovou směsí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neznám nikoho, komu by nechutnaly.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • Na bramboráčky:
  • 8–10 středních brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 vejce
  • podle potřeby sůl
  • trocha majoránky
  • trocha drceného kmínu
  • podle chuti pepř
  • 2 lžíce hrubé krupice
  • 8 lžic hladké mouky
  • na smažení olej
  • Na směs:
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 500 g kuřecích řízků ze stehen
  • podle potřeby sůl
  • trocha grilovacího koření
  • 200 ml zeleninové směsi na toasty
  • na zahuštění škrobová moučka
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na bramboráčky si nastrouháme brambory, utřeme česnek, přidáme vejce. Osolíme, okořeníme, přidáme krupici, hladkou mouku a dobře promícháme. Smažíme po obou stranách dozlatova.

  2. 2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, posypeme grilovacím kořením a chvíli restujeme. Potom přilijeme zeleninovou směs a dusíme, dokud maso nezměkne. Zahustíme podle potřeby trochou škrobové moučky.

  3. 3. Na talíř si dáme bramboráčky, masovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Tisknout