Lehké letní jídlo, které nezklame.
Lenka Hlavsová, Praha
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 1/2 chilli papričky
- 1 hrst čerstvé petrželky
- trocha tymiánu
- 1 vejce
- kůra z 1 citronu
- podle potřeby sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Mleté maso vyklopíme do mísy a smícháme ho s lisovaným česnekem, šalotkou a chilli papričkou pokrájenými nadrobno. Přidáme bylinky, vejce, citronovou kůru a podle chuti osolíme.
-
Ze směsi tvarujeme šišky, které opečeme pod grilem nebo na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova. Otáčíme je pomalu, aby se nerozpadly, ale přitom dobře propekly. Podáváme s brambory a se salátem.