Bylinkové šišky
Fotogalerie:

Bylinkové šišky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lehké letní jídlo, které nezklame.

Lenka Hlavsová, Praha

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 1/2 chilli papričky
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • trocha tymiánu
  • 1 vejce
  • kůra z 1 citronu
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso vyklopíme do mísy a smícháme ho s lisovaným česnekem, šalotkou a chilli papričkou pokrájenými nadrobno. Přidáme bylinky, vejce, citronovou kůru a podle chuti osolíme.

  2. Ze směsi tvarujeme šišky, které opečeme pod grilem nebo na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova. Otáčíme je pomalu, aby se nerozpadly, ale přitom dobře propekly. Podáváme s brambory a se salátem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Tisknout