Jablkové lívance
Fotogalerie:

Jablkové lívance

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou báječně nadýchané, děti je milují. Kdykoli je připravím, okamžitě zmizí.

Linda Hradecká, Rakovník

Ingredience

  • 80 g ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 3 jablka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 80 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • na smažení olej
  • na posypání cukr moučka a skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. K namočeným vločkám přidáme vejce, cukr, mouku, špetku soli a nastrouhaná jablka.

  2. krok2

    Pečlivě promícháme. Těsto by mělo být polohusté. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky nebo naopak rozředíme mlékem.

  3. krok3

    Na pánvi rozpálíme olej, na něj lžící klademe těsto a tvarujeme malé placičky. Opékáme z každé strany dozlatova, celkem asi 3 minuty. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a skořicí.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)


Zpět na článek: Jablkové lívance
Zpět na článek: Jablkové lívance
Zpět na článek: Jablkové lívance
Zpět na článek: Jablkové lívance
Tisknout