Nadýchaný květákový nákyp
Fotogalerie:

Nadýchaný květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do směsi na nákyp můžeš přidat i další oblíbenou zeleninu, třeba hrášek.

Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 květák
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 400 g mleté maso
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 jarní cibulky
  • podle chuti zelené petrželky
  • 3 vejce
  • na vymazání formy tuk

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák přibližně sedm minut povaříme v osolené vodě. Necháme jej vychladnout a pak rozebereme na růžičky. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a za průběžného míchání opečeme. 

  2. krok2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Přidáme také prolisovaný česnek a společně dusíme asi 10 minut. Necháme trochu vychladnout a smícháme s květákem. Okořeníme solí a muškátovým oříškem. 

  3. krok3

    Pak přidáme sýr nakrájený na kostičky, nakrájenou jarní cibulku, petrželku a oddělené žloutky z vajec. Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do masové směsi. Vše přendáme do vymazané formy a zapékáme při teplotě 190 °C asi 45 minut.

  4. Podáváme samostatně jako lehké jídlo nebo společně s vařenými brambory.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Tisknout