Štrúdl se špenátem
Fotogalerie:

Štrúdl se špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Špenát může být třeba i mražený.

Dagmar Hahnová, Praha 

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 vejce
  • 2 housky namočené v mléce
  • 200 g baby špenátu
  • 1 listové těsto
  • 200 g plátkového sýra
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a housky namočené v mléce. Hmotu promícháme a přidáme omytý špenát, nemusíme jej ani krájet. 

  2. 2. Listové těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme obdélníky, na které rozložíme plátkový sýr. Doprostřed dáme masovou hmotu a opatrně zabalíme. Potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 180 °C asi 1,5 hodiny.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)


Zpět na článek: Štrúdl se špenátem
Zpět na článek: Štrúdl se špenátem
Tisknout