Marocká směs na kuskusu
Fotogalerie:

Marocká směs na kuskusu

Benjamin Selinger

Praha

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit jednoduchou dobrotu
z kuskusu.

Benjamin Selinger, 13 let, Praha

Ingredience

  • 300 g kuskus
  • 600 g kuřecí prsa
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžička kmín a koriandr
  • 1 kostka drůbeží bujon
  • 2 lžíce meruňková marmeláda
  • 100 g mražené fazolky
  • 100 g černé olivy
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si připravíme kuskus podle návodu. Zatímco bude v klidu bobtnat a měknout,  rozpálíme v pánvi olej a do něj vložíme nakrájené kuřecí maso. Posypeme je kořením a asi minutu opékáme. Potom kousky obrátíme a další minutu je smažíme z druhé strany.

  2. krok2

    Bujon si rozpustíme ve 400 ml horké vody a tímto vývarem pak přelijeme maso v pánvi. Přidáme  meruňkovou marmeládu, fazole a olivy, osolíme a opepříme, promícháme a pět minut vaříme bez přikrytí na mírném ohni.

  3. Vidličkou promícháme kuskus a rozdělíme ho do misek. Nahoru pomocí lžíce rozložíme kuřecí maso a všechno přelijeme voňavou šťávou z pánve.

Tip redakce

Vyzkoušej celozrnný kuskus, je také moc dobrý.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Tisknout