Chlebové fondue
Fotogalerie:
 

Chlebové fondue

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Za pomoci dospělých můžeš připravit výbornou večeři pro celou rodinu.

Natálie Batová, 5 let, Velký Týnec

Ingredience

  • 300 g eidam
  • 200 g šunka
  • 1 ks cibule
  • 1 ks pomazánkové máslo bez příchuti
  • 1 ks zakysaná smetana
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • 1 ks kulatý chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Sýr, šunku a cibuli nakrájíme na malé kousky a smícháme s pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou. Dochutíme solí a paprikou. Chléb rozkrojíme a vydlabeme, naplníme směsí a obalíme alobalem. Vložíme do trouby a při teplotě 170 °C pečeme asi 35 minut, aby se sýr dokonale rozpustil.
  2. krok2

    Zbytky chleba v ruce pomačkáme na velikost dlaně. Vznikne pár placiček, které rozložíme na pech a dáme opéct do trouby na 10 minut. Těmito plackami pak tekutou směs z chleba vyjídáme. Jak postupně ubývá, okrajujeme si chléb.

  3. krok3 krok4 krok5

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Tisknout