Obalovaný houskový knedlík
Fotogalerie:

Obalovaný houskový knedlík

Jaroslava Levová

Šluknov
Syn se naučil ‚‚levé‘‘ řízky, jak jim žertem říká.
Jaroslava Levová, Šluknov

Ingredience

  • 1 houskový knedlík
  • 4 vejce
  • 4 lžíce strouhanka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce kečup nebo majonéza
  • 200 g strouhaný sýr

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlík nakrájíme na silnější plátky.
  2. Každý obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance, kterou trochu přimáčkneme dlaní.
  3. Knedlíky postupně osmažíme z obou stran, namažeme majonézou nebo kečupem a posypeme sýrem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Tisknout