Tekuté tvarůžky
Fotogalerie:

Tekuté tvarůžky

Kateřina Gajová

Brno
Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 600 ml mléko sojové
  • 1-2 lžíce pivo
  • 1 lžička máslo
  • 1 balíček tvarůžky olomoucké
  • 4 lžíce tvaroh nízkotučný
  • dle potřeby kmín mletý

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mléka nasypeme kmín, přidáme pivo a máslo a přivedeme k varu.
  2. Tvarůžky pokrájíme na menší kousky a vložíme do horkého mléka. Mícháme, dokud se tvarůžky nerozpustí (je dobré použít metličku).
  3. Tvaroh našleháme a rozdělíme do dvou misek. Na něj nalijeme polévku a posypeme ji kmínem. Podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Tisknout