Domácí housky
Fotogalerie:

Domácí housky

Věra Kuboušková

Česaké Budějovice
Mají jinou, mnohem výraznější chuť.
Věra Kuboušková, České Budějovice

Ingredience

  • 250 ml voda
  • 1/2 lžičky cukr
  • 40 g droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky sůl
  • 80 ml olej
  • 1 ks vejce
  • 1 ks vejce na potření
  • kmín dle chuti
  • dle chuti sezam

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Odlijeme trochu vody, do které vmícháme cukr‚ nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku‚ sůl‚ přidáme vejce‚ kvásek a olej. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě kynout.
  2. Na vále těsto rozdělíme na 10–12 dílků. Z každého dílku uděláme tři válečky a ty spleteme.
  3. Pomažeme je vejcem a posypeme podle chuti kmínem a sezamem. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 200 °C.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)


Zpět na článek: Domácí housky
Tisknout