Výborná rybí polévka
Fotogalerie:

Výborná rybí polévka

Josef Bartušek

Luka nad Jihlavou
Opravdu nám moc chutná, vaříme ji i během celého roku, nejen o Vánocích.
Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 1 ks Hlava z kapra, ploutve
  • 2 ks mrkev
  • 1/2 ks celer
  • 1 ks petržel
  • dle potřeby máslo
  • 5 lžic mouka hladká
  • dle potřeby sůl
  • 1 hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do studené vody (aby se nezakalila) dáme kapří hlavu, jemně osolíme a vaříme asi 1 hodinu.
  2. Zatím si nastrouháme kořenovou zeleninu, kterou na másle osmažíme.
  3. Hlavu vyjmeme z vývaru, obereme a vývar přecedíme přes jemné síto. K osmažené zelenině dáme nasekané jikry, mlíčí a maso z hlavy. Povaříme ve vývaru ještě asi 5 min.
  4. Z másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme polévku. Osolíme a přidáme petrželku.

    TIP: Pokud nemáš kapra, můžeš si polévku připravit i z obyčejného rybího filé. Když ji ochutíš smetanou, bude jemnější.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)


Zpět na článek: Výborná rybí polévka
Zpět na článek: Výborná rybí polévka
Tisknout