Kuře kung-pao
Fotogalerie:

Kuře kung-pao

Nina Bardová

Chyšky
Je vynikající se šafránovou rýží.
Nina Bardová, Chyšky

Ingredience

  • 500 g maso kuřecí
  • 2 lžíce solamyl
  • 3 lžíce voda
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 1 pórek
  • 3 lžíce olej
  • 2 feferonka
  • 2 lžíce omáčka sojová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Solamyl přelijeme třemi lžícemi studené vody‚ kterou po deseti minutách slijeme. Vejce rozmícháme se solamylem a osolíme. Do směsi vložíme kuřecí maso‚ promícháme a necháme dvacet minut odležet. Česnek nasekáme nadrobno. Feferonky rozkrájíme. Pórek nakrájíme na kolečka.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme česnek‚ feferonky‚ pórek a vše krátce osmahneme. Zalijeme vodou‚ sójovou omáčkou‚ promícháme a ještě chvilku prohřejeme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)


Zpět na článek: Kuře kung-pao
Tisknout