Zákusek ze šlehačky a galaretky
Fotogalerie:

Zákusek ze šlehačky a galaretky

Tereza Harazimová

Bolatice
Galaretka je želatina, která se nevaří. Piškot mi vždy upeče máma.
Tereza Harazimová, Bolatice

Ingredience

  • ze 6 vajec piškotový plát světlý
  • 3 Galaretka
  • 2 šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě galaretky rozpustíme v 1 litru vody dle návodu a necháme vychladnout.
  2. Ušlehanou šlehačku zamícháme do galaretek a směs vlijeme na předem upečený piškot (musí být ve formě). Zákusek necháme ztuhnout a pak polijeme vrch 1 galaretkou, kterou rozpustíme v půl litru vody.
  3. Ztuhlý hotový zákusek nakrájíme a ozdobíme zbylou šlehačkou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)


Zpět na článek: Zákusek ze šlehačky a galaretky
Tisknout