Čokoládoví šnečci
Fotogalerie:

Čokoládoví šnečci

Martina Prknová

Jemnice
Místo nutelly můžeš dát čokoládu.
Martina Prknová, Jemnice

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 50 g cukr krupice
  • 20 g droždí
  • 250 ml mléko
  • 40 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 žloutek
  • špetka sůl
  • 1 nutela

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku‚ uděláme důlek‚ vsypeme cukr‚ rozdrobíme droždí‚ zalijeme částí vlažného mléka‚ přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut na teplém místě‚ aby vzešel kvásek. 
  2. Vmícháme žloutek‚ vanilkový cukr‚ rozpuštěný tuk a špetku soli‚ zředíme dle potřeby zbytkem mléka a vypracujeme těsto. Necháme asi 20 minut odpočinout. 
  3. Vyválíme obdélníkový plát‚ potřeme ho nutellou, utvoříme roládku a nakrájíme ji na silné plátky. Pečeme při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)


Zpět na článek: Čokoládoví šnečci
Tisknout