Eskymo řezy
Fotogalerie:

Eskymo řezy

Adéla Kortusová

Nepotřebuješ vůbec váhu. To se to peče!
Adéla Kortusová, 
Prachatice

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 lžíce kakao
  • na vymazání máslo
  • na vysypání formy mouka hrubá
  • Krém:
  • 125 g máslo
  • 1 smetana zakysaná
  • dle chuti cukr krupice
  • 400-500 ml mléko
  • 2 pudink kokosový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto smícháme a na plechu upečeme.
  2. Uvaříme hustý pudink, necháme ho vychladnout. 
  3. Vyšleháme máslo s cukrem. Po lžících zašleháváme pudink a zakysanou smetanu. Krém natřeme na korpus, ozdobíme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Tisknout